01 mars 2007

Sjokolade, gresskarkjerneolje og bad


Onsdag var det tid for å gjenta suksessen fra 12. januar med utflukt til Zotter sjokoladefabrikk og Loipersdorf Therme. Først dro vi imidlertid til en gresskarkjerneoljemølle (kürbiskernölmühle). Gresskarkjerneolje har jo en ganske spesiell (og god) lukt, som var lett gjenkjennelig når vi kom fram med bussen. Etter en kort omvisning fikk vi også smake gresskarkjerner med forskjellige smaker, som naturell, chili og sjokolade. Vi fikk også brød med olje, samt brødskiver med gresskarpålegg. Det var i hvert fall greit med litt frokost :)

Deretter gikk turen til Zotter, og det var fremdeles god plass i magen til masse sjokolade! Aner ikke hvor mange stykker jeg åt, men det var sikkert over 100 (terninger, omtrent 1 cm sider). I tillegg kom en drikkesjokolade, eller varm melk som man legger en sjokoladestang oppi og masse vann for å få en mer nøytral smak i munnen før neste bit.

Til tross for (på grunn av?) all sjokoladen, gikk det greit å flyte i bassengene i Loipersdorf Therme, med herlig varmt vann, sklie, bobler, lys og lyd under vann (plutselig hører du klassisk musikk når du dukker under) og mange andre ting. Denne gangen var jeg også mer i badstuene. Sauna er ganske spesielt her. Det er ikke noe for sjenerte, da det bare er blandede badstuer uten klær. Fra begynnelsen er det ikke særlig varmt, men det blir bedre og bedre (eller verre og verre). Etter en stund, kommer noen som jobber der med en bøtte vann, og en frivillig i saunaen går ned på golvet. Da er det først en lufting, der døren åpnes og frisk luft kommer inn. Det blir nesten kaldt, men det varer ikke lenge. Døren lukkes, og vannet blir helt over steinene. Fuktig varm luft er litt varmere enn tørr varm luft. Deretter tar den frivillige et håndkle, og skaper bevegelse i lufta i rommet. Det er da enda bedre, da du får en vind av varm luft rett i fjeset. Til slutt får den frivillige en velfortjent applaus, og jeg går som regel i dusjen, kaldtvannsbassenget og til drikkefontenen, i den rekkefølgen.

For å få en skikkelig god slutt på dagen, dro vi en liten gjeng til 3 Monkeys, et utested med karaoke på onsdager. Kunne kanskje sunget noe enklere enn "I will Survive" og "1001 Nacht" (Klaus Lage, på tysk), men det var nok av andre der som heller ikke sang så bra, så da er det ikke så viktig.

Sjokolade

Nåja, litt fri går jo an, fredag 12. Januar dro vi rundt 50 stykker til Zotter sjokoladefabrikk, der vi fikk smake sjokolade fra et samlebånd, så mye vi ville. Mmmmhmm :-D Det ble til og med nesten litt for mye av det gode (men bare nesten ;). Smakene som rullet fram, inneholdt for eksempel marsipan, gresskarkjerneolje, karri, masala (indisk), oliven, eddik, eple, cashewnøtter, mango, ananas, ...

Etterpå gikk bussen videre til Loipersdorf Therme (bad), med herlig varmt vann, badstu og andre ting. Var virkelig avslappende å ikke tenke på noe annet, bare slappe av.

1 kommentar:

Anders sa...

Sannelig utforska du mykje artig Matias :p
Dessuten, du har tikken! Sjekk bloggen min, saa skjonnar du.. :)