14 februar 2007

München


Denne helga var jeg og Florian i München for å besøke Nicki, som jobber der. Vi tok toget fredag ettermiddag, og kom fram til wombats hostel på kvelden. Nå når det ikke er oktoberfest, var det heller ikke umulig å få plass der.

München er en ganske fin by, med grønne flekker spredt rundt omkring. Olympiazentrum, der 1972-OL fant sted har også en stor fin park, med en kolle laget av ruiner fra 2. verdenskrig. Der var det også tryggere å gå, da store deler av sentrum var fylt med olme politifolk på grunn av et møte som av en eller annen grunn måtte finne sted i sentrum. Vi slapp heldigvis unna uten problemer, og på kvelden var det igjen trygt. Dermed gikk vi ut på byen, og spiste meksikansk, før vi traff andre venner av Nicki. Etter hvert var det klart for å dra et annet sted, og etter 2 timer kom vi oss faktisk av gårde. Deretter tilbrakte vi 1 time i regnværet med å gå rundt for å finne noe (selv om det var fullt av steder vi kunne gå inn), før vi ble avvist 2 steder på grunn av "dress code" og manglende ID (studentbevis funker visst ikke like bra i tyskland). Uansett var det allerede seint, så da var det like greit å gå hjem.

Karneval


Søndag snublet vi tilfeldigvis over et karnevalstog, så vi stilte oss på fortauet og så på mens titalls med grupper og biler kom forbi og bombarderte tilskuerne med sukkertøy. Barna stod klar med plastposer, og noen hadde også med en paraply til å fange med. Da var selv politifolkene hyggelige, med hjerter tegnet i fjeset og blomster. Mange hadde også flotte kostymer, som selvlagde rustninger, og det var også mye dans.

Teknisk museum


Etterpå dro vi til Deutsche Museum (tekniske museet i München), og selv om Florian fant ut at han hadde vært der før, var det nok å se og røre på. Det var en smule større enn i Oslo, og vi hadde bare 3-4 timer. Får heller komme tilbake seinere.

Ingen kommentarer: