07 juni 2007

Turistguide i Graz


Jeg vet ikke så veldig mye om severdighetene i Graz, men tror Guro og Martin fikk sett mye av det viktigste. Tirsdag var det litt usikkert vær, så vi gikk litt rundt i byen, fikk blant annet smakt på (den beste?) isen i Graz, gått i den romantiske dobbeltvindeltrappa og besøkt et marked. Da var det så fint, at vi kjøpte litt mat og tok turen til Gösting, der det går stier opp til Plabutsch, en ås i nærheten av Graz. Utsikten var storartet, og pølsene vi hadde tatt med smakte kjempegodt på toppen. Hele åssiden er dekket av trær, men på toppen er en restaurant (var dessverre stengt) og gress, så utsikten blir ikke ødelagt. Nede igjen ved Schloss Eggenberg tok vi trikken tilbake.

Etter at jeg hadde halvsovet en time i en forelesning (tenkte det var bedre enn å skulke helt), og Guro og Martin hadde slappet av litt, spiste vi middag på "3 Kugeln". Martin feilberegnet litt reklamen for stedet "Gross, gut, günstig", det var i hvert fall stort nok. Og typisk østerriksk. Deretter dro vi rett til Propeller, og erasmusstamkro. En halvtime for seint, og vi var likevel de første som kom... Etter hvert kom imidlertid flere venner av meg, så det ble veldig hyggelig. Guro og Martin tok kvelden tidlig, i 10-11-tida(?), så jeg dro videre på en fest med litt mer liv og musikk, sammen med Flo og Karo.

Onsdag dro vi også litt rundt i byen, mellom de store gatene er det nemlig mange smågater og torg som er litt skjult, men der vi tok en pause, og jeg fikk spist frokost. Neste stopp var parken i Augarten, men på veien ble Martin engasjert da vi så noen padlere i Mur. Mens vi stod der, kom det ei journalist bort til oss, og spurte hva vi visste om G8. Guro og Martin blåste da selvsagt ut alle de sterke meningene de hadde (som for eksempel hvilke medlemsland som er med). Etter et så engasjerende tema, var det greit å stresse ned med en kabelbane i Augarten (huske som triller fram og tilbake på en lang kabel).

På vei tilbake tok vi turen innom Ludovico, spillbiblioteket i Graz, og prøvde ut et par spill, blant annet "ausgerechnet Uppsala" og "Kennen Sie Traxenbichl". Kan anbefales for geografiinteresserte :) Kvelden ble avsluttet med en tur til Buschenschank Schaar, selvsagt med brettljause (et svært brett med masse kjøttpålegg, med brød til), sammen med Florian. Her var det i hvert fall østerriksk, og tror til og med det var mer utvalg enn hjemme på 2. juledag.

Til slutt dro vi innom 3 Monkeys, en av de kjente kjellerklubbene i Graz, onsdager karaoke. Dessverre fikk vi ikke sunget noe, det begynte først rett før 12. Da måtte Guro og Martin dra tidligere. Det var uansett kjempehyggelig med besøk, jeg tar gjerne i mot flere :)

Melk kommer i neste post... (ville blitt litt mye på en gang)

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for oss! Vi koste oss i Graz! Kan virkelig anbefales - Graz er en virkelig hyggelig by! I tillegg til at det var hyggelig å treffe deg og vennene dine selvfølgelig! Klemmer fra Martin og Guro