09 juni 2007

Melk


Akkurat som Zell am See i Desember, var dette en tur for Erasmusstudenter fra hele Østerrike. Melk er en liten bygd (vel, 5-6000 inbyggere, kanskje en by) en halvtime vest for Wien, idyllisk ved Donau og Autobahn. Av en eller annen grunn fant bare 4 andre det for godt å dra med, Inés fra Spania og Andy, Gerfried og Lucia fra Østerrike, men da var det i hvert fall en artig gjeng. Siden vi to bilen til Andy i stedet for tog, kunne vi velge avreisetidspunkt selv og kom først fram i 2-3 tida. Da var de andre fra Wien og Linz lengst dratt av gårde, og vi måtte leke katt og mus for å finne dem.

Beach party


Det første på programmet var beach party, men da vi traff de andre, hadde sulten trengt seg på, så vi dro igjen hver til vårt. Lucia kjøpte 10 postkort, og etter å ha spist lunsj, lagde vi et postkortverksted, der vi skrev postkortene til Lucia sammen. Det ble veldig morsomt, og gikk også raskt, må jeg huske neste gang jeg skal skrive 10 postkort (men tviler på at det blir i nærmeste framtid). Ferdig med postkortene, gjaldt det å finne de andre. Donau har ikke så veldig mye strand akkurat her, så vi trasket et godt stykke, gjennom militære områder og skog. På veien fant vi også en liten badeball som vi tok med, seinere kalt Melkior.

Det var kaldt øl og radler, men festen hadde ikke tatt helt av. Det ble mest å sitte på stranda og se på båtene som gikk forbi. Noen hadde visstnok tatt et bad, men vannet hadde en litt for interessant farge (og jeg hadde ikke håndkle med). Nå ble vi også kjent med noen av de andre også. Det var en stor gruppe italienere, selvsagt også østerrikere, og en del andre, sånn rundt 20 tilsammen. Etter hvert ble selv steinsprett på vannet og Melkiorspill kjedelig, så vi dro hjem igjen sammen.

Grillparty


Tilbake på ungdomsherberget fredag ettermiddag bestemte vi oss for å forskyve grillingen, da værmeldingen på lørdag ikke var så god. Dermed ble det funnet fram grillkull, pølser (gode pølser, ikke norske pølser), squash og sopp, samt litt drikke (dessverre ikke noe melk...). Markus fra Linz fant fram litt musikk på datamaskinen, og det var en god stemning. Når vi måtte legge på nytt grillkull kom noen opp med en kjempeide. Slutt med å puste, vifte med aviser eller uff, uff, helle på tennveske (har aldri sett det bli brukt her). Nei, ta fram hårtørkeren, og blås på grillkullene som allerede er varme. Det hadde en gnistrende effekt.

Jeg er jo vant med det, selv med god musikk skal det for mange mye til å stå opp og bevege seg. Ok, musikken kunne vært bedre, og selv fri drikke (med og uten alkohol) er ikke løsningen på alle verdens problemer, men det var relativt kjipt. Hadde det ikke vært for at Inés også slo seg litt løs, hadde jeg nok tatt kvelden tidlig.

Bytur


Siden vi er erasmusstudenter må vi jo selvsagt ha litt kulturutveksling. Jeg gikk dessverre (merkelig nok) glipp av både båtturen halv 8 (2 deltagere) og sykkelturen 9 (utsatt nesten en time, med 8 deltagere). Først i 12-tida kom vi oss ut av ungdomsherberget, for å få oss litt mat. Etter hvert kom også de slitne syklistene, så vi kunne gå samlet opp til stift Melk et av de mest berømte klostrene i Østerrike. Vi fikk en introduksjon av Markus, som hadde masse kunnskap, før vi gikk inn i kirka. Hva skal jeg si? Det var litt vel mye, selv for barokkstil, men de likte vel forgylte skulpturer på den tida.

Bygdedisko


Det begynte rolig i en kro, og det var ganske artig, spesielt når armen min ble brukt som lerret for flere kunstverk. Er bare litt upraktisk å selge armen, og snart ble det heller ikke mer plass. Noen av oss ville da dra et annet sted, og da Melk ikke er en metropol, dro vi til Ybbs. Noen tok tog, mens jeg ladet opp med noen andre i bilen med "Get the party started" (Pink). Det tok litt tid før vi fant fram, men til slutt møtte vi de andre på diskoen. Det var faktisk to rom, men selv om teknomusikk har god rytme, ble det litt høyt og stressende i lengden. Så vi satt oss i det andre rommet i stedet, der det var litt varierende, og noe det gikk an å bevege seg/danse til. Det andre lokalet var enda mer "interessant", der var det slagere, sang, klapp og dans. Av en eller annen grunn ble vi ikke så veldig lenge der. Det nærmeste vi kom dansegulvet, var da Inés ble budt opp av en 50-åring (eller noe sånt).

Hjemreise


Søndag morgen tok vi farvel med de andre, og dro hjemover. Vi dro innom en kafé, og oppdaget at det var en kjempestor sandkasse (10*10 meter eller noe sånt) midt på torget. Ballen ble tatt fram, og vi hadde det kjempemoro med en slags volleyballspilling. Dessverre var det ikke så mange tilskuere, men politibilen kjørte rolig forbi, så tror ikke vi gjorde noe galt. Vi avsluttet med en video, der vi alle sang og danset "Asereje" (Las Ketchup). Av en eller annen grunn kom ikke denne videoen i fotogalleriet, får kanskje spørre Andy... Vi rakk innom Stift Melk på nytt, og fikk tatt en runde innendørs også. Det så ikke helt ut som hybelen min, men det er egentlig like greit.

Ingen kommentarer: