20 november 2006

Midt på treet


Eller nummer 30 av 62, med andre ord en grei plassering. Langt opp til polakkene på topp, men heller ikke dårlig. Det har dessverre ikke blitt fred i midtøsten ennå, og vi har ikke kommet videre til verdensfinalen. Vi var imidlertid helt sikkert det beste østerrikske laget på minst 5 år, så vi har jo oppnådd noe.

Reise


Før avreise i Graz
Jeg var "coach" og "contestant" på denne turen. Det ble litt mye på en gang, som førte til en del forsinkelser. Delvis på grunn av togene/bussene, delvis på grunn av meg :-/ Det var dermed bare så vidt vi kom til Budapest i tide, klokka 23, en time forsinket. Derfra gjaldt det å finne hotellet, som bare med veibeskrivelse ikke var trivielt. Heldigvis var ungarerne vi traff greie til å hjelpe, vanligvis med å gå i forveien, og vise hvor vi skulle gå. Buss/trikk/t-banebillettene måtte kjøpes på forhånd, og automatene tok ofte bare mynter. Høyeste mynt er rundt 3 kroner, billettene kostet 6, og når vi trenger 3 billetter av gangen, ble det til at vi snek på rundt halvparten av turene (men ikke den ene gangen det faktisk var kontroll :)

Program


RegistreringenTur på byen lørdag morgen hoppet vi også glatt over, mye bedre å komme rett før åpningsseremonien startet. Da fikk vi to poser med 4 t-skjorter (en ny til meg :-p ), (turist)informasjon og andre småting. Etter tekniske problemer, kjedelige foredrag (det ene var om økonomi/EU-strategier, i hvert fall det jeg fikk med med når jeg ikke sov på bakerste rad), og lunsj, dro vi likegodt rundt i byen. Selv om det var mange fine bygninger, var det også mye som liknet på en hvilken som helst storby i Europa, men med venner er det jo hyggelig uansett. Vi så også operaen, men gikk raskt forbi, når vi så hva de produserte.

Konkurranse


Den egentlige grunnen til at vi dro hit, var jo for å delta i informatikkonkurransen. Med 11 oppgaver var det nok å gjøre, selv om vi var 3 på laget. Uansett er det alltid moro å sitte fordypet i 5 timer, uten forstyrrelse, med morsomme oppgaver. Variert var det også, fra andregradslikning til modifisert bredde-først-søk og moduloregning til geometri. I tillegg til mange oppgaver vi ikke klarte, eller fant ut av på hotellrommet etterpå.

Feiringen


Jörn måtte dessverre dra etter konkurransen, men jeg og Birgit ble igjen til avslutningsseremonien. Etter hvert kom det stadig oftere opp et polsk flagg, og de tre øverste plassene gikk til universitetet i Warszawa. Nå var det imidlertid god tid til feiring og spill, og det ble tid til en snill variant av mao, god mat, bowling, og til slutt et par gode mafiaspill. Sove? Det kunne vi på toget :) Synd det bare varte en natt, men det kommer vel flere konkurranser etter hvert, eller erasmusturer også.

Ingen kommentarer: